null
 Малин П`ятниця, 29.03.2024, 14:48



| RSS
[ Головна ] [ ]
Категорії розділу

Наше опитування
Які теми Вам цікаві?

Всего ответов: 102

Статистика


Пошук

Головна » 2009 » Червень » 6 » Політичний оракул
Політичний оракул
17:03
Ірина Лузанчук:
Роздуми над списком сімнадцяти

 

Ще зовсім недавно дух  дострокових виборів, такий собі сиротливий привид вершника без голови, блукав містом і сторінками ЗМІ. Та вже сьогодні його обриси стали виразнішими й сміливішими. Близенько вже той момент, коли котрась голова стане впізнаною на плечах вершника, який вже на білому коні в’їде в мерію…

З актуальністю осідлання і приборкання норовливого білого коня, чи то пак крісла Першого кабінету міста, і так все ясно. А з претендентом на «водружение главы» посеред достойні й міцні плечі дещо складніше. Загадка не загадка, однак поки нема офіційного списку кандидатів. На все свій час.

До моменту остаточного окреслення головних «соискателей» та їх появи нам на очі, вже на вустах опинилися найбільш рейтингові малинські прізвища.

Минулого тижня «Малинський громадський актив» окультурив перелік претендентів у список, який став основою громадського опитування серед тисячі малинчан. Результати допитливої розвідки  «Громадського активу» ще не оприлюднювалися, тому дозволю собі вільну інтерпретацію на тему кандидатів запропонованого списку, позаяк маю моральне право, заповнивши теж серед тисячі інших анкету опитування.

Список умістив політичну еліту — 17 достойників у алфавітному порядку. Однак мій аналіз порядок руйнує. Як і руйнує цілісність і певну концептуальність списку прізвище Заслуженого артиста України Сергія Гуренка. Ну що я скажу… Співає він гарно.

Решта 16 кандидатів за гіпотезою «Малинського громадського активу» дійсно можуть іти сміливо на реєстрацію.

Хоча я точно знаю, що ні на що у цій грі не претендує Світлана Вождай. Те, що вона —дійсно рейтингова особистість, знають усі й вона сама. Та редактор «СП» свою владу «в умах» народу вже має давно і міцну, яскраво виправдовуючи місію ЗМІ як четвертої влади. Для мені і всіх неупереджених читачів цілком очевидно, що свій вплив на певні процеси, події і настрої у місті (і не тільки) через «Соборку» відбувається постійно, тому крісло міського голови Світлані Вождай точно ні до чого.

За аналогією, смію допустити, що має бути непотрібним воно й для Валерія Марценюка, редактора обласного тижневика «Замок володарів»…

Уже на двох кандидатів список збіднів.

Решта 14 фігур на малинській «шахівниці» цілком вмотивовані. Чотирнадцять у мене асоціюється з такою ж кількістю рядків у сонетові… Але якщо оминути літературні аналогії й прив’язування до законів гармонії у мистецтві і повернутися до законів гармонії у грі, котра називається «боротьба кандидатів», стане цілком зрозуміло й невтаємниченому в подібний  досвід, що мистецтво потрібно вишукане й досконале (розумне, помірковано цинічне й дещо підступне), але гармонією там і не пахне. Якраз закон дисгармонії (між фігурами) і є рушійною силою та стимулом перегонів на виборах.

Тож на кого ставимо, панове?

Я, власне, вболівальник неазартний, однак точно не поставила б на Василя Федоренка.  Причина проста — лишився позаду лідерів перегонів на всіх попередніх виборах. Але щось мені підказує, що досвідчений учасник знову висуне свою кандидатуру. То вже справа особиста і право незаперечне.

Цікавий «тематичний» гурт під назвою «Екс-мери» — Шевчук, Олійник, Доля. Однак вони не співатимуть в унісон, як попсовий український гурт «Екс-президенти». У кожного з них своя партія в прем’єрі 2 серпня і не кожен настільки володіє голосом (чи народними голосами?), щоб вести першу партію. Найбільше шансів у Леоніда Шевчука. Якщо директор другої міської школи подаватиме свою кандидатуру чи хтось висуне її, це відоме прізвище цілком закономірно опиниться у трійці лідерів перегонів, смію припустити.

Чи може розраховувати бодай на ознаки успішної участі чи хоча б на оплески фанклубу, якщо заявить себе на виборах, Василь Олійник? Навряд. Кандидат цілком пристойний. Але спрацьовує вже репутація. Чула якось вислів на хвилях модного радіо: якщо ви не скористалися шансом, який вам був даний, то, мабуть, він був даний не вам. Невчасно й коротко тривало головування Олійника й не виправдалося  перемогою у використанні другого шансу (шанс-бо буває лише один)… Та й непереборні обставини й зовнішні впливи свою негативну роль щодо цього екс-мера відіграли.

Найколоритніша постать групи «ексів» і всього списку — Сергій Доля.

По-перше, через «вибухову» і «яскраву», як феєрверк, діяльність у кріслі мера й по втраті його. Салют, хоча й асоціюється з військовим чоловіком, але більше зі святом. «Свято» (дуже невеселе) так довго тривати не може. Коли щодня біля вух городян вибухають петарди скандалів (судових розбірок), блискають і свистять кулі перестрілок («діалог» з депутатами), риються окопи й нагнітається арсенал все нової зброї у процесі, який перетворився у «войнушку» і нас усіх перетворив у її мимовільних учасників, то… То хочеться собі, як електоратові, й Долі, як провокаторові неспокою ЗМІ та їх читачів, сказати велике «фе». Втомилися! І невже в арсеналі Долі, якщо продовжити гру асоціацій, немає головної зброї, яка нарешті усіх нас підкорила б, — офіцерської гідності? Вона і тільки вона здатна продиктувати правильне рішення цьому претендентові. Достойно піти (хоча вже запізно для «достойно»).                    

По-друге, методика Сергія Долі, тобто спроектована на роботу мера робота розвідника, не виправдала себе. Якщо екс-мер гратиме, він точно програє.

Усі наступні прізвища у переліку — дуже виразні й можуть дійсно скласти остаточний список, який триматимуть у руках малинчани в неділю 2 серпня.

Цілком спроможні до участі депутати облради й досвідчені керівники-підприємці Леонід Авраменко та Геннадій Ободзинський. Як спрацює партійна підтримка обох  і чи зможуть вони  бути достатньо переконливими на фоні решти кандидатів? Шанси є в обох вийти на фінішну пряму.

Виокремлюються «троє мушкетерів», котрі, однак, теж разом не діятимуть: Володимир Науменко, Іван Неділько, Василь Фещенко. Вони різні як особистості, а спільний для них — великий досвід керування підприємством. І для декого — досвід участі у виборах міського голови.

Мізерні шанси, але велика цікавість електорату об’єднують дует «пріснодіючих» Василя Буткевича та Ольги Кудрицької.  Тільки хто вам сказав, що секретар міської ради піде на вибори (воно їй треба?) і що перший заступник міського голови, котрий, впевнена, хоче бути мером, виграє? Риторичне зауваження. Але я його вам не нав’язую.

Є у списку ще один перший заступник міського голови. Тільки колишній. Правила етики не дозволяють мені багато поширюватися щодо прізвища Олега Ювковецького, бо, хто запитував моєї думки, той знає, що я відверто симпатизую цьому кандидатові (товаришую з ним років з тридцять і цілком приймаю його стиль роботи). Та й досвід він має достатній, а ярлики інтелігента та ліберала на ньому з’явилися через поверхове сприйняття його особистості. Однак моя суб’єктивність не завадить землякам об’єктивно визначитися щодо Ювковецького, якщо виникне потреба.

Реальні й впливові постаті сімнадцятки, укомплектованої «Громадським активом», беззаперечно — Ігор Малегус та Микола Дідківський, котрі не потребують детального представлення. У них і досвід схожий, і авторитет достатній. А чи братимуть участь у дострокових виборах?.. Тут в мені внутрішній «оракул» робить паузу. Ніби й відомі всім посадовці, але  вміють тримати оточення на відстані витягнутої руки. Проте спробую вгадати… Може, вони і підуть на вибори, але строкові, а не дострокові. Нащо їм «тусовка» 2 серпня? Затісно, загусто.

Якщо я когось із списку образила, то ненавмисне. Якщо когось обділила увагою чи компліментами, то, можливо, і навмисне. За цей незапланований і ніким не замовлений  PR ніхто не мусить платити! 

А чи стала яснішою картина рухомих фігур на шахівниці, вам, малинчани, судити. От тільки зауважте, стосовно шахівниці, — на ній лише чотири коня, і білих — половина, тільки-но двійко. Стільки й справжніх лідерів у перегонах виявиться біля фінішу. Однак фінішна стрічечка опиниться поперек руху Єдиного, котрому й варто буде насамперед переконатися й громаду переконати, що у нього голова міцно тримається на плечах, а кінь слухається й рухається у вірному напрямку. Й так, щоб громаді не довелося його видивлятися на далеких горизонтах, приклавши долоню до очей козирком, і щоб крила у коня раптом не виросли…

Голова у Голови має бути на плечах. Екзотичні варіанти безголовості чи інших вад уже втомили доволі.

P.S. Над темою кількості і якості претендентів на міського градоначальника можна ще вправлятися у розрізі незгаданих персоналій, котрі цілком адекватні вже представленим сімнадцяти. Цікаво ще, а який би список склав народ. Зокрема, народ гуманітарної сфери? А виробничої? Чиновницький народ? Народ на пенсії? Молодий народ?

Писати є про що. І думати над цим.

 

Переглядів: 1990 | Додав: respe | Рейтинг: 2.5/4 |
Всього коментарів: 151 2 »
15 alex  
0
Тепер,за день до виборів маємо 20 кандидатів.На жаль , для виборців вибір невеликий .Три чверті підходить ярлик,хай не ображаються- "жалкие комедианты". Хтось хоче повторити подвиг Жені Суслова зі Сквири-стати мером у 21рік,хтось хоче повторити подвиг Черчілля,чекаючи чверть сторіття прем"єрства.Дехто вирішив побити рекорди Молотова і Кагановича. А взагалі,це шоу з прод.пайками,недолугою рекламою та агітацією,та ще й людей,які були і є при владі нагадує "Маски- шоу". Для реальної роботи органів місцевого самоврядування необхідно міняти закони про це самоврядування, особливо в частині суміщення депутатами своїх посад. Виходить, з 8 до 17 ми на роботі,а депутати або вночі ,або у серці.

14 istina  
0
Дійсний інтелігент у творах різного виду мистецтвах зображувався у вигляді сухорлявої людини в окулярах , акуратно і просто одягненої , непридатної до фізичної праці , з показовими інтелігентними манерами та гарно висловлюючої свої думки , можливо протилежними до реалій .
У НАШОМУ МІСТІ МИ МАЄМО ТАКОГО КАНДИДАТА на посаду міського голови , який мав шанс показати свій інтелігентний , розумовий , адміністративний , професійний та інший власні потенціали на посаді заступника С,Долі . КПД та ефективність цого діяльності дорівнювала нулю . Крім того щоб потріпатись язиками ні одної корисної для міста справи на практиці з ним не можливо було вирішити.
Зіскочивши з керівного крісла за пару місяців до виборів він організував з такою ж екс-активісткою обласного розливу Синявською , відчувши запах валюти Черновецького та нігера-божка Аделаджи - голови деструктивного "Посольства божого", так звану громадську ініціативу "Владу до звіту!
Ви зрозуміли , що це ніхто інший як Олег Ювковецький !
Не відзвітувавши за свою бездіяльність при владі він почав вимагати звіту від тих хто сидів з ним поряд у кабінетах .
За кошти Блоку Черновецького була організована газета "Респект газета" , де кума Ювковецького І.Лузанчук покриває нечистотами та брехнею всіх опонентів свого кума .
На цьому інтелігентні дії , з вигляду нібито інтелігента , не припинились.
НЕ ДИВЛЯЧИСЬ НА ЖОРСТКУ ЗАБОРОНУ ЗІ СТОРОНИ ВИБОРЧОГО ЗАКОНОДАВСТВА У ПІДКУПІ ВИБОРЦІВ він пішов злочинним , антигуманним , "накатаним"шляхом своїх київських Візаві .
Використовуючи злиденність мас людей вони почали відкрито і нахабно надавати людям одноразовий Корм з вимогою взамін заповнити заяви-анкети "соціальної групи" блоку Черновецького", залишаючи свої паспортні та інші дані аферистам від Ювковецького-Синявської-Черновецького .
Крім того , що люди взамін пообіцяли голосувати за лжечесного інтелігента Ювковецького вони можуть залишитись заручниками чужих банківських афер .
Вчора мною ,як кандидатом, та кадидатом Буткевичем В.А. при участі голови міської виборчої комісії Н.Субботіної, її заступниці ,керівника Малинської телестудії "Полісся" та інших свідків був проведений по сигналу виборців рейд на один із таких "Благодійних" харчових пунктів . Даний пункт від малинського махінатора Остапа-Олега Бендера-Ювковецького був організований у одному з приватних будинків в районі ГМП.
Протизаконна дія була зафіксована на фото та відео , взяті відеосвідчення , складаються акти .
"Волонтер" від Черновецького , студент з Західного регіону здав іще декілька таких пунктів "Рога і копита" . Це по вулиці Шевченка , на Грушевського 6а та на паперовій фабриці у Салоні краси .
Ми знаємо про факти підкупу у всіх мікрорайонах міста і на підприємствах.
Дуже непріємно бачити коли до зграї таких аферистів заради грошей потрапляють заможні і до цього нібито чесні і порядні люди .
Суспільна небезпечність цих фактів у тому , що Українські закони порушуються нахабно ,демонстративно і цінічно проти пограбованого українського населення .
Надіємось на громадську відповідальність міської комісії та суду .
Така особа , як О.Ювковецький повинна бути усунена з виборчих перегонів та повинна бути відкрита на нього кримінальна справа щодо участі у організації підкупу виборців !
УВАГА ! НЕБЕЗПЕКА ! "МАРСІАНИ" НА МАЛИНСЬКІЙ ЗЕМЛІ !

13 я  
0
Ирина, я понимаю:кто платит вам деньги-тот и самый лучший(в этом случае им оказался Малегус). а как вы прокомментируете факт, о массовой продаже земли,карьеров сдачи в аренду на 49 лет(не понмю точную цифру) лесов... и т.п.....
обливать грязью остальных кандидатов-по меньшей мере не этично.
просто эта статья раскрывает ваш непрофессионализм...

12 Голос молоді  
0
Стаття не відповідає дійсності. Шановна Ірино, перш ніж таке писати варто подумати чи слід взагналі про таке говорити!? Кожний думає по своєму і схиляється до своєї думки. Гарну ви зробили рекламу своєму другові, а чи допоможе вона йому?

11 аноним  
0
никудышний из вас журналист, Ирина....и как человек Вы такая же...

10 111  
0
шановна авторка статті, ви, вибачте, як аналітик-жахливі. залишіть свої "опуси" при собі.
... чому ж Ви на вибори не йдете? так гарно пишете...

9 istina  
0
Я кандидат на посаду міського голови від ВО "Свобода" Федоренко Василь Михайлович , корінний по батьку та матері малинчанин , маю дві вищи освіти , через мою організацію пройшло більше 7000 малинських дітей яки були відірвані від вуличного виховання за 30 років , від літньої бездоглядності , зайняті спортом , а не злочинністю , алкоголізмом чи наркоманією . Мав і маю десятки власних проектів , програм , ідей по повній заміні векторності діяльності міської влади , комунальних підприємств та суспільного життя у рідному місті . Деяки проекти зареєстровані у міжнародних організаціях .
Вважаю що нашим містом не повинні керувати нероби та злодії яки скачуть з посади на посаду , від села до села , від району до району , від міста до міста руйнуючи і грабуючи все .
Тільки ті хто тут народився і тут помре ., ті з ким у родинних звязках сотні малинських призвіщ зможе працювати на цю родинну громаду, відповідати перед нею та отримувати від неї прочуханки .
Ні один квартирант не покращить життя родини та оселі ніж справжній добрий господар !

8 Коля  
0
Рудченко свого не протяне, без комуністів та регіонів.

7 Олександр  
0
РЕСПЕКТ?
(Уважение

Чувство почтения, отношение, основанное на признании достоинств, высоких качеств кого-либо, чего-либо. Признание важности, значимости, ценности; высокая оценка чего-либо.
Любовь, пристрастие к чему-либо[1] (переносное значение, разговорно-сниженное). )


6 Олександр  
0
вибори міського голови у нас все таки відбудуться 2 серпня, чи ні? Нам би мера на зразок Москаленка з Коростеня, то все б було ладно,але не треба прирівнювати себе (для кандидатів) до Коростенця, потрібно таким родитись...викарбувати. А в мене здається враження (так як і в державі в цілому) одні жуліки. Може я помиляюсь? Доведіть...

1-10 11-15
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту




Третейський суд

null
.
.

Міні-чат

QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов

Газета міста Малин - RESPECT
@freeboard.com.ua
Каталог сайтов
Copyright RESPECT © 2024      Конструктор сайтів - uCoz           Малин