null
 Малин Четвер, 25.04.2024, 23:59



| RSS
[ Головна ] [ ]
Категорії розділу

Наше опитування
Які теми Вам цікаві?

Всего ответов: 102

Статистика


Пошук

Головна » 2009 » Травень » 16 » Шануймо матір і родину!
Шануймо матір і родину!
13:56
 
Велика родина — багата Вкраїна
15 травня у великому залі РДА вшановували багатодітних матерів,
прийомні та творчі родини Малинщини
 
 Заступник голови РДА Сергій Кучинський вітає матір-героїню. Голова районної ради Павло Бабарика подякував за збереження кращих традицій великої української родини і закликав продовжувати великий рід на багатій землі.
 
 
 Вокальний гурт «Октава» дзвінкоголосо вітав  гостей свята.
На другому фото: Ніна Хаюк. «Меж фантазії української душі немає. В моїх роботах продовжується моє життя. Вишивка допомогла пережити усі негаразди долі...»
 
 
 Співоча родина Науменків відома вже багато років і подеколи 30 її представників одночасно виходять на сцену заспівати...
Ольга Бобровник теж захоплюється вишивкою, а маленький синок серед маминих робіт має улюблену.
 
 
 Яке це щастя мати велику родину...
 
 
 
Валентина та В’ячеслав Ровнери вітали матерів, батьків і дітей чарівним дуетом. Вони — теж сім’я, гідна наслідування та поваги.
Більше 20-ти років Раїса Цюкан (а тепер і донька Людмила) радує своїм природнім сильним голосом. Жінка вважає себе щасливою, бо її доля поєднана з українською піснею.
 
 
Прийомні родини на Малинщині — особливе явище. Діти в них знайшли братів, сестер, материнську й батьківську турботу.
 
 
Учасники зібрання були особливо розчулені виступом ансамблю дитячого садочка «Капітошка» (Українка).
 
 
 Із виступу Сергія Кучинського, заступника голови РДА
 
Сучасні українські сім’ї — дуже різні. Вже тільки перелік їх назв — благополучна, проблемна, молода, неповна, багатодітна, заможна , малозабезпечена — яскраве тому підтвердження. Різні, але потребують сьогодні захисту і підтримки держави. У свою чергу, сім’ї несуть відповідальність державного рівня за виховання дітей. Ілюзія можливості відгородитися сім’ї від суспільства з його болючими проблемами, забезпечити захищений простір приватного життя швидко руйнується в умовах нашого сьогодення. Взаємозалежність і взаємообумовленість суспільних проблем, витоки яких знаходяться в сім’ї, вимагають для їх розв’язання солідарної взаємодії  усіх членів суспільства, сім’ї та держави.

 

Однак сьогодні основні зусилля держави сконцентровані на політичних та економічних перетвореннях. Але ж послаблення уваги до проблем, що існують у сфері сім’ї, загрожує руйнуванням, втратою і політичних надбань, і економічних здобутків. Зараз особливо гостро відчувається відчуження влади від проблем народу. Політичні обранці перейшли межу, почали дбати лише про свій статус та свої кишені. Події, які зараз відбуваються у суспільстві, є яскравим підтвердженням цьому.

 

Сучасні українські сім’ї дуже відрізняються від сімей початку минулого століття. За короткий час змінилося дуже багато: сімейні цінності, пріоритети. Більшість науковців переконані, що жінка втратила свій статус у родині. Колись її більше шанували, вона була берегинею свого гніздечка, а тепер стала основним джерелом прибутків сім’ї.

 

Експерти та соціологи запевняють, що нині модель української сім’ї наближається до європейської та американської. Особливо це стосується шлюбного віку, який зростає. Молоді люди не поспішають одружуватися. Середній вік одруження чоловіків становить 30 років, жінок — 27. Стало «модно» не реєструвати шлюби, як кажуть у народі, жити на віру. Втрачено традицію багатодітної родини попри соціальну допомогу, яку надає Президент України. Люди не відчувають захищеності з боку держави, тому обходяться двома дітьми.

 

В Україні більшість сімей — неповні. Статистика каже, що понад два мільйони (це понад 76%) з них має лише матір, в сім’ях таких виховується понад 1,5 млн дітей!

 

Рівень життя сім’ї став нижчим за мінімальні стандарти, тому посилились економічна, психологічна і моральна нестійкість родини. У надзвичайно складному становищі опинилися багатодітні й неповні сім’ї, сім’ї з дітьми-інвалідами або батьками-інвалідами.

 

Тривожна тенденція останнього десятиліття зменшення кількості одружень, катастрофічне падіння народжуваності та збільшення кількості сімей, що розпадаються, погрожує, за прогнозами експертів, до 2020 року цифрою зменшення населення України вдвічі.

 

Із зміню стереотипів жінки часто емігрують за кордон, а чоловіки лишаються виховувати дітей. А найбільший ризик збідніння мають не пенсіонери, а сім’ї з дітьми. Науковці визначили, що сім’я з однією дитиною має ризик збідніння у місті 60%, а у селі ще більше.

 

Втрачаючи національні сімейні традиції, українське подружжя намагається копіювати американський спосіб життя з його прагматичними зв’язками, повною матеріальною незалежністю членів… Тоді як у американському суспільстві, вже стурбованому тривожною сімейною статистикою, проблеми моральності й сімейності переходять на якісно новий рівень.

 

Дожилися до того, що багато сучасних дівчат не уявляють себе в ролі дружини і матері. Вони бачать себе моделлю, жінкою, створеною для розкошів. Мріють про успішну кар’єру.

 

Зовсім новим стало для України і те, що деякі жінки визнають кращим народжувати дитину раніше, ніж виходити заміж. З іншого боку, сучасні жінки відкладають народження первістка до тридцятиріччя — спочатку кар’єра, а потім діти. Вельми поширеним стало позашлюбне материнство в дуже молодому віці й так звана несвідома багатодітність соціально неблагополучних родин.

 

Цілком очевидно, що державі необхідно приділити більше уваги сім’ям, які виховують багато дітей. А щоб підвищилася народжуваність і поповнилось нове покоління українців, вищі інстанції повинні не лише надавати статус «мати-героїня», але й відчутну допомогу — і матеріальну, і духовну.

 

 

Переглядів: 1551 | Додав: respe | Теги: Малин, respect | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту




Третейський суд

null
.
.

Міні-чат

QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов

Газета міста Малин - RESPECT
@freeboard.com.ua
Каталог сайтов
Copyright RESPECT © 2024      Конструктор сайтів - uCoz           Малин