null
 Малин П`ятниця, 19.04.2024, 23:22



| RSS
[ Головна ] [ ]
Категорії розділу

Наше опитування
Які теми Вам цікаві?

Всего ответов: 102

Статистика


Пошук

Головна » 2009 » Червень » 4 » Конференція «Просвіти»
Конференція «Просвіти»
14:50

Конференція просвітян

       Минулого четверга в актовій залі обласної універсальної бібліотеки імені Олега Ольжича відбулась ІХ звітно-виборча конференція одного із найдавніших національно-культурологічної і патріотичної організації -  Житомирського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.
У роботі конференції взяли участь 35 делегатів із Житомира, Бердичева, Коростеня, Житомирського, Черняхівського, Радомишльського, Малинського, Олевського районів. Із звітом про діяльність обласного  об’єднання за чотири роки виступив його голова заслужений журналіст України Святослав Васильчук. Він, зокрема, зазначив, що на сьогоднішній день осередки просвітян діють у 25 районах і містах Житомирщини.
Активними учасниками громадського життя області є близько двох тисяч просвітян – працівників культури, медицини, освіти. За цей період члени організації провели ряд бесід, лекцій, круглих столів, присвячених Дню української мови, 195-річчю з дня народження Тараса Шевченка, 100-річчю обласного об’єднання тощо. Відвідали місце Базарської трагедії, музей історії села Копище Олевського району, були учасниками багатьох літературно-музичних та живописних свят і презентацій. Нововведенням просвітян цього року стали виїзди активу організації у райони. Науковці Житомирського державного університету імені Івана Франка спільно із просвітянами вже побували у Бердичеві, Чернякові, Любарському та Червоноармійському районах. Такі зустрічі дуже корисні як для сільських вчителів, так і для учнів, які більше дізнаються про історію створення та основну мету діяльності організації, знайомляться із творчими доробками та науковими досягненнями просвітян області, планами на майбутнє.

       Подякував за плідну роботу просвітянам Житомирщини від імені голови всеукраїнського товариства «Просвіта» народного депутата України Павла Мовчана наш земляк, заступник голови ВУТ «Просвіта» імені Тараса Шевченка Микола Нестерчук. Найвищою нагородою об’єднання – медаллю «Будівничий України» було нагороджено голову Радомишльської організації Віктора Міхненка, подяки ВУТ та обласного об’єднання отримали голова Коростенської організації Микола Брицун, письменник Олексій Опанасюк, заступник декана з виховної роботи Інституту філології та журналістики ЖДУ імені Івана Франка Марія Масловська, начальник управління преси та по зв’язках із громадськістю облдержадміністрації Микола Сюравчик та інші. Діяльність обласного об’єднання «Посвіти» було визнано задовільним, а головою одноголосно було обрано заслуженого журналіста України Святослава Васильчука.

       На конференції обговорювалися питання активної русифікації обласної державної телерадіокомпанії та деяких приватних ЗМІ області, радіостудій. Наприкінці учасники обласної конференції обрали 5 делегатів на VІІІ всеукраїнський з’їзд «Просвіти» імені Тараса Шевченка.

 
Богдан ЛІСОВСЬКИЙ,

голова Малинської районної

громадської організації ВУТ «Просвіта»
імені Тараса Шевченка.

 

 

            

Переглядів: 896 | Додав: respe | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту




Третейський суд

null
.
.

Міні-чат

QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов

Газета міста Малин - RESPECT
@freeboard.com.ua
Каталог сайтов
Copyright RESPECT © 2024      Конструктор сайтів - uCoz           Малин